Jdi na obsah Jdi na menu

Jarní kolo hry Plamen 2016

8. 10. 2016

Ráno jsme se sešli u hasičárny a vyrazili ke Karlštejnu k lomům, kde se konalo letošní podzimní kolo. Po cestě už jsme plánovali, jak budeme muset obětavým rodičům, kteří nám dělali šoféry, v rámci brigády mýt auta. Cesta byla dosti rozbahněná a kluzká.

Do půl 9 byla prezence družstev, kterou jsme tak tak stihli, a pak hned ohlášením do mikrofonu odstartoval samotný závod.
Náš sbor reprezentovalo družstvo starších žáků, které se skládalo ze dvou hlídek. A také smíšené družstvo dorostu, v které jsme vkládali velké naděje. 

Nejprve jsme se zahřáli a rozcvičili a pak jsme se vydali k plnění disciplíny - štafeta dvojic. I když tuto disciplínu máme natrénovanou, nové prostředí nás trochu zmátlo a nasbírali jsme plno trestných bodů.
První štafeta doběhla s časem 120,05 a nasbírala 30 trestných vteřin. Druhá štafeta běžela o trochu pomaleji - 147,14, ale zvládla disciplínu pouze s 20 trestnými vteřinami.
Trestné body jsme obdrželi za chození po nesprávné straně kolem hadice a za nesprávné položení náčiní. 
Do výsledků se počítala pouze rychlejší štafeta, takže jsme skončili 16. z 18 družstev.

pa080079.jpg

Čas při čekání na další disciplínu jsme si krátili různými hrami a povídáním. Protože se zhoršilo počasí, museli jsme postavit i stan. Zašli jsme si se stravenkami také na párky a sušenky, abychom se posilnili na dlouhý běh.

pa080443.jpg

První družstvo (Ondra, Barča, Barča, Anička a Terka) nastupovalo na start 11:52, kdy začal největší slejvák. Opět ale na trase zmatkovali a zbytečně obdrželi mnoho trestných bodů. Že bude střelba naše slabší stránka, s tím jsme počítali. Ale trestné body jsme obdrželi také na topografii, protože jsme zvyklí na jinou buzolu. Dále si Ondra popletl úvaz na proudnici a Barča těsně u konce spadla z lana. Celkově tedy 21 trestných bodů a až 18. místo z 26 hlídek.

pa080226.jpg

Druhé družstvo (Pavlínka, Luďa, Adélka, Adélka a Nelča) šlo na start přesně o hodinu déle. S úspěšností na tom ale byli dost podobně. Z buzolou si Pavlínka poradila o trochu lépe, ale jinak na všech stanovištích nasbírali 30 trestných bodů. Celkově se ale umístili hned za naším prvním družstvem.

pa080310.jpg

Do výsledků se počítaly pouze časy lepších hlídek, takže Broumy se umístily na 15. místě (z 18). Po odběhnutí jsme si všichni zasloužili bábovku od paní Šnoblové a horký čaj od pořadatelů. Protože to pro většinu z nás byla první soutěž, tak jsme rádi, že jsme se zúčastnili a do příštího roku se vše pokusíme lépe natrénovat.

pa080401.jpg

Teď už jsme čekali, jen jak doběhne družstvo dorostu (Klára, Aneta, Eliška, Vojta a Kuba). S netrpělivostí jsme je vyhlíželi v cíli a drželi jim palce. Nechali na trati plno sil a doběhli skoro mrtví. Na trati měli bezkounkurenčně nejrychlejší čas. Nechali pouze jeden špalík na střelbě, jeden na zdravovědě a bohužel 9 bodů na šplhu. V této disciplíně mají ještě co trénovat. 
Celkově to ale stačilo na 1. místo a doufejme, že se jim to povede udržet i na jarním kole.

pa080419.jpg

Domů jsme odjížděli trochu zmrzlí a unavení, ale plní nových dojmů a zážitků.

14610706_1469644406385601_12028056_n.jpg

Už teď se těšíme na další soutěž a doufáme, že na jaře si výkon polepšíme. :-)

 

Náhledy fotografií ze složky 1, kolo Plamen