Jdi na obsah Jdi na menu

Jarní kolo hry Plamen Vižina 2018

7. 6. 2018

A je to tady! Po roce čekání nás čekal Plamen.

Přes rok jsme pilně trénovali, ale vzhledem k tomu, že je konkurence veliká, tak naším cílem bylo, splnit disciplíny bez trestných bodů.

Vzhledem k tomu, že disciplíny přibývají, je soutěž rozdělená do dvou dnů. V sobotu nás čekaly štafety a v neděli útoky.

Sešli jsme se tedy v sobotu ráno u hasičárny a plni očekávání jsme vyrazili. Naše startovní číslo bylo 11, takže jsme měli chvilku čas a mohli jsme v klidu okouknout situaci.

1p5264745--2-.jpg

Nejprve nás čekala štafeta CTIF. Před prvním pokusem jsme byli trochu nervózní, ale povedl se bez jakékoli chyby.

1p5264745--7-.jpg

V druhém pokuse už se ale bohužel trochu chybovalo. Celkově byl sice pokus rychlejší (i přes vracení k padajícímu hasičáku), ale špatně položená hadice a vyšlápnutí z dráhy, nám přičetlo 20 trestných vteřin. V této disciplíně jsme se umístili na 11. místě.

Dále nás čekala štafeta 4x60. Obě štafety svůj cíl splnily a nikdo nezískal žádné trestné body. O malinko rychlejší byla 1. štafeta. Celkově jsme se v této disciplíně umístili na 10. místě.

1p5264745--11-.jpg

Tím první den skončil a my jsme jeli domů. Po cestě nás čekala ještě krátká zastávka v Libomyšli na výbornou točenou zmrzlinu.

1p5264745--14-.jpg

V neděli jsme se sešli opět v 7 hodin u hasičárny a vyrazili na pokračování soutěže. V neděli nás čekaly disciplíny útoku CTIF a požární útok.

Pár stovek metrů před příjezdem na Vižinu nastala na našem VW Transporter závada. Podařilo se nám sice dojet, až na místo, ale bylo jisté že cesta zpět už nebude možná. Poprosili jsme proto kolegy z HZS Hořovice o odvoz vozidla a zajistili rodiče, kteří po skončení odvezou děti.

img_20180527_105146_3.jpg

Jako první nás čekal útok CTIF a s naším startovním číslem 11. nějakou chvilku trvalo, než jsme se mohli postavit na start. Ale dočkali jsme se a po kontrole průkazek už jsme si připravovali materiál pro náš první pokus. Po přípravě jsme se seřadili na startu a naše kapitánka Nela provedla hlášení panu rozhodčímu následně naše družstvo odstartovala písknutím na píšťalku. Při této disciplíně nesmí nikdo ze soutěžících mezi sebou mluvit, jinak za to družstvo obdrží trestné body. Po startu se družstvo rozdělí na dvě skupiny. První skupina běží za kapitánkou Nelou, skáče přes provizorní vodní příkop, překonává bariéru (výška 70 cm), dále probíhá tunelem a přes lávku se dostávají ke svému stanovišti kde musí ve dvojicích pomocí ruční stříkačky nastříkat terče.

img_20180527_115716_2.jpg

Mezi tím druhá půlka družstva roztahuje hadice přes všechny tyto prekážky přes které už běžela první část družstva. Hadice se tedy roztahuje přes vodní příkop, pod bariéro, v tunelu a vedle lávky. Což se povedlo moc hezky. Bohužel se nepodařil nástřik terčů. Dále půlka vázala uzle a půlka přiřazovala náčiní pak už následovalo konečné seřazení a ukončení pokusu. První pokus byl tedy z důvodu nenastříkání terčů neplatný. Druhý pokus se vydařil podstatně lépe. Terče byl sestříknuté a překvapivě i rychle. Po skončení pokusu procházel rozhodčí s kapitánkou družstva celý úsek, aby případně mohl sdělit kde bylo co špatně aza co jsou trestné body. Vše bylo skoro bezchybné, až na vodní příkop kde se 5x šláplo do příkopu. V této disciplíně jsme se umístily na 7. místě.

Poslední soutěži byl požární útok. Tady pokusy probíhaly rychleji. První pokus nevypadal vůbec špatně vše šlo hezky, až na přípravu kdy Adélka trochu zamotala hlavu svým vedoucím s přípravou pravého proudu, ale naštěstí ji Barča pomohla a vše bylo v pořadku.

img_20180527_123145_7.jpg

Po startu nebyl nikde žádný zádrhel a časomíra se zaslavila na 47,75 vteřin. Vylili jsme hadice, smotali a čekali na druhý pokus. Tam už byla příprava v pořádku a šli jsme tedy znovu na start. Vyběhli jsem s cílem dosáhnout lepšího času, ale co jsme odběhli pár metrů od základny zjistilo se, že se nespustila čaomíra a byly jsme zastaveni abychom mohli z technických důvodů pokus opakovat. Pak už šlo vše hladce a pokus byl lepší než ten první tedy s časem 41,54 jsme skončili v požárním útoku na 9. místě.

Celkově jsme se umístili na 11. místě.

zzdsc_0030.jpg

 

xxdsc_0021.jpg

 

 

Náhledy fotografií ze složky Jarní kolo hry Plamen Vižina