Jdi na obsah Jdi na menu

3. a 4. kolo Brdské ligy 2019 v Radíči

4. 7. 2019

Podle pravidel okresní i krajské soutěže jsme letos trápili během tréninků do této doby zatím jen mašinu „dvanáctku“. Proto pro nás bylo poměrně náročné během jednoho tréninku naskočit rychle do loňské formy a pustit se do nízkých časů s novou, silnější mašinou. Naše první letošní účast na Brdské lize byla odsunuta až na druhé dvojkolo. Proto jsme po roce, poměrně natěšení, nastoupili do radíčského areálu. Letošní sezónu opět s naší cennou posilou na proudu ze Zaječova – Míšou Vaverovou.

Se startovním číslem 3 nastoupilo na startovní čáru naše družstvo mužů. Podle názoru komentátora BL – „strojník to bral s rozvahou“, ale i tak byl čas na komplikace.

Martin nestihl připojit proudnici, takže když přišla voda, držel v jedné ruce proudnici, v druhé samotnou koncovku hadice. No posuďte sami – tak se ten terč sestříkne asi špatně. Čas 22,14s pro tento den znamenal poslední místo.

Po smotání hadic si už všechno rovnou začaly připravovat naše (-ještě víc než jindy-) nervózní ženy.

Všechno šlo dobře, všichni byly na místě, jak mají a se vším, co mají. Jen rozdělovač se trochu cukal při průchodu vodou, takže strojnice pohotově ubrala. Tím se ale vše trochu zdrželo, a výsledný čas 20,51s nám moc chuť nespravil.

Jak se ale někdy může stát, nedařilo se i ostatním a nakonec i takový čas stačil na postup do play off a to dokonce ze 4. místa. Vyklubal se z toho asi divácky velice zajímavý rozstřel s týmem z Skalice.

Obě strany jsme bojovaly s nějakými „kiksy“. V našem případě Kačka nemohla spojit svoje C na platě a navíc si úplně rozhodila po zemi všechno, co šlo. Sedmimílové boty asi zrovna nechala doma, a tak nestihla hadice roztáhnout, takže když přišla voda, terč pro ni byl ještě v nedohlednu. Naštěstí za sebou měla pohotové pomocníky a hadici společně dotáhli k terči. Hlubyně už však měla sestříknuto. Kačka si ale ukradla svým kouskem tolik pozornosti, že si nikdo ani nevšiml, že na rozdělovači byl zavřený kohout a voda vůbec nedošla Míše na druhý proud. Po napravení všech těchto chyb náš čas přesáhl 1min a my braly pro dnešek 6. místo.

 

V neděli se pořadí našich družstev vyměnilo. Jako první tedy nastoupily ženy.

Útok se poměrně povedl, bohužel to ale zase zůstalo na terčích. Tlak proudařky táhl zpátky dozadu a měly co dělat, aby proudnice udržely. Finální čas se tedy zastavil až na 20,29s a to v dnešní konkurenci na postup nestačilo. Nakonec alespoň 1 bod do celkového pořadí z toho vyšel.

Když došla řada na muže, byli jsme všichni napnutí, jak to půjde tentokrát.

Zadek sedl krásně, dopředu taky všichni běželi, co mohli. Zas nám to ale rozhodila voda na rozdělovači, kde Jirkovi vyletěl rozdělovač z rukou. Z toho důvodu možná přišla voda Martinovi o trochu později, než Reggaemu ( krásných 15,8s), a strefit oba terče se povedlo v čase 17,12s. A i když ostatní týmy chybovaly víc než v sobotu, nakonec to nestačilo ani na body.

Neúčast na prvním dvojkole už se bude těžko dohánět, snad se ale tedy do dalšího kola trochu lépe sžijeme s naším novým vybavením, a naše výsledky ve Vranovicích zase aspoň o kousek posuneme.