Jdi na obsah Jdi na menu

Brdská liga Tochovice 2017

4. 7. 2017

V sobotu 1. července jsme vyrazili na 4. kolo Brdské ligy v Tochovicích. Sešli jsme se jako vždy v 9 hodin u hasičárny, naložili materiál a vyrazili. Cesta probíhala klidně až do té doby, než jsme dorazili do Příbrami. Byl uzavřen jeden vjezd směrem do města, a tak jsme popojížděli 15 minut. Naštěstí jsme měli velkou časovou rezervu a na místo jsme dorazili včas. Postavili jsme stan, vyplnili a odevzdali přihlášky. Potom už jsme jen čekali na zbytek týmu, který dorazil později, a na zahájení. Na nástupu jsme si poslechli hymnu a organizační informace od rozhodčích a pořadatelů. Po formalitách následoval pokyn „velitelé na místech“ a my už jenom čekali, jaká čísla Karel s Radkou vylosují. Chlapi si vylosovali číslo 7 a ženy 17. Chlapi neměli času nazbyt, připravili si materiál a už vyráželi na přípravné plato, kde byly přeměřeny všechny hadice. Útok vypadal ze začátku velmi dobře, zadek se povedl, ale bohužel nastal problém na levém proudu.

Jak sám Michal řekl, neběžely mu nohy a nebyl na místě včas, aby stihl hadici zakleknout. Výsledný čas byl 21,68. Kluci čekali, že budou někde ve spodní půlce pořadí. Ostatním družstvům se také nedařilo, tak si  přece jen nějaký ten bodík odvezli. Skončili na 14. místě. Smotali se hadice a už i ženy pomalu vyrážely k platům.

Útok se nám velice podařil, vše klaplo a výsledný čas byl 19,39. Doufaly jsme, že to bude stačit na play off a stačilo. K naší smůle našimi soupeřkami byly Vranovice, které jsou průběžně na 2. místě celkového pořadí. Věděly jsme, že nemáme co ztratit, tak jsme do toho daly vše.

Bohužel se Marušce nepovedl rozdělovač, měla problém už na platě a po cestě zjistila, že před ní běží nezapojené céčko. Tohle se jí stane maximálně jednou za sezónu, takže má, doufáme, vybráno. Ještě k tomu byly obě proudařky za nástřikovou čárou, takže náš pokus byl neplatný. Přesto jsme skončily na krásném 6. místě, které nám vyneslo další důležité bodíky do celkového pořadí.

Klára Kušková