Jdi na obsah Jdi na menu

Memoriál Františka Šímy ve Bzové a Memoriál Petra Žáčka na Chyňavě 2016

1. 9. 2016

Ráno jsme se sešli u hasičárny a čekal nás den plný útoků. Během dvou soutěží většina z nás běžela 4 pokusy, někteří i 6 pokusů, takže bylo opravdu pořád co dělat. Po 9. hodině už jsme byli nastoupení na hřišti ve Bzové a těšili se na to, až budeme moci vyběhnout. Soutěž zahájila broumská Stará garda, která dle mého názoru předvedla dosud svůj nejpovedenější útok.

dsc_0036.jpg

Bohužel se soutěže účastnilo málo družstev, ale i tak jsme si soutěž užili. Protože jsme se na dopoledne nedali úplně dohromady, běžela Kačka s Maruškou s klukama na 3B. Kačka proud a Maruška béčka. Díky holkám to byl pro kluky slabší výkon, ale Kačka předvedla skvělý čas, který stačil na vítězství (24 vteřin).

dsc_0126.jpg

I u holek bylo také podstatně jiné složení. Daly jsme do sestavy holky, které jinak moc neběhají. Eliška na koš, Aneta na proud a Karel nám musel vypomoci na mašině. Útok klapnul a předvedly jsme pěkný pokus s krásným časem. Naše obě družstva obsadila první místa a Stará garda předvedla krásné zahájení. Na tuto soutěž jezdíme rádi a pomalu bychom se měli bát postupně zlepšujících se soupeřů. :-)

Rovnou ze Bzové jsme vyrazili na 6. ročník Memoriálu Petra Žáčka v Chyňavě. Začátek byl od 13 hodin, celkem dorazilo 9 družstev mužů a 6 týmů žen. Tato soutěž se pořádá na dva pokusy požárního útoku a počítá se lepší čas. Na soutěž jsme přivezli putovní pohár, který jsme loni již potřetí vybojovaly za první místo. První útok se nám moc nepovedl, měly jsme menší problémy na pravém proudu, výsledný čas byl 28,70 a tak jsme doufaly, že v dalším pokusu to napravíme. Muži předvedli v celku dobrý útok s téměř shodným sestřikem 19,33, který byl chvíli nejrychlejší, než ho těsně překonala Chyňava s časem 19,24.

dsc_0323.jpg

Druhý pokus se nám povedl lépe, sice jsme měly prostřik na levém proudu ale čas jsme vylepšily na 24,60. Na první místo to bohužel nestačilo o 1 setinu vteřiny a my jsme se umístily na 2. místě. První se umístily holky z Malých Přílep Modrých. Muži měli druhý pokus rozeběhnutý ještě lépe než první, časomíra se u Martina na právem proudu zastavila v čase 18,30, ale Michal na levém měl problém s nástřikem a výsledek byl 20,18, což znamenalo až 2. místo.

dsc_0398.jpg

I když se nám nepodařila obsadit první místa, tak jsme měli nejrychlejšího proudaře Martina a nejrychlejší proudařku Kačku. Domů jsme odjížděli spokojeni se dvěma druhými místy a už se těšíme na další ročník.

 

Náhledy fotografií ze složky Memoriály Bzová a Chyňava