Jdi na obsah Jdi na menu

Memoriály ve Bzové a v Chyňavě 2017

12. 9. 2017

Posledním kolem Brdské ligy v Sedlčanech jsme sezónu ještě nezakončili. V sobotu 26. srpna se konaly rovnou dvě soutěže v požárním sportu. Jelikož jsme v pátek večer připravili materiál, v sobotu ráno stačí zapřáhnout vozík za auto a vyrážíme na Memoriál Františka Šímy do Bzové. Někteří jedou na kole, druzí zase ve „Folcíku“ a ti vyvolení si jedou naší novou Tatrou. Spolu se závodníky přijíždí náš broumský fanklub. Je zahájen nástup v počtu dvou družstev žen, dvou družstev mužů a dvou družstev žáků ze Bzové. První pokus na tři béčka běží muži z Broum.

I přesto, že se Karel Císař ml. nestihl vrátit z dovolené, Honza Srp s Patrikem Schovánkem nabrali vodu výborně a útok se jim povedl. Druhý pokus nebyl tak vydařený, jelikož se klukům nepodařilo nabrat vodu, až po dlouhém pumpování dopravili vodu do mašiny. Výsledný čas v druhém pokusu byl překonán družstvem mužů ze Bzové. Počítal se samozřejmě čas z lepšího útoku a tím pádem naši muži vyhráli. Ženy soutěžily s družstvem žen Bzová. Na pravém proudu měly mužskou posilu, a to Patrika Schovánka. Košík běžela Eliška Vajsová.

 

Oba pokusy se povedly, a tak získaly také první místo. Ze Bzové míříme na další soutěž - Memoriál Petra Žáčka v Chyňavě.

Na místo přijíždíme mezi prvními, stavíme stan a chystáme se na zahájení soutěže. Ani zde na nás nečeká mnoho soupeřů, ačkoli jsme se na této soutěži vídali s více družstvy. Ženy bojují o putovní pohár pouze s Chyňavou, muži musí překonat další čtyři družstva. Ženy odstartují soutěž s číslem jedna. I zde máme změnu. Na pravý proud musela jít Marie Mašková a na rozdělovač Radka Císařová.

Start je v pořádku, běžíme k základně, objevuje se maličký zádrhel se zapojením půlspojek, ale vše dobře pokračuje, holky nastříkávají tři litry, časomíra zastavena. S číslem sedm nastupují muži na základnu.

Tentokrát běží na dvě béčka. Pokus je velmi plynulý a povedený.       

Při druhém pokusu se Kačce Malcové nepodařila zapojit proudnice, a proto byl čas horší. Opět se počítal lepší pokus, a tak nás ženy z Chyňavy nepřekonaly. Odvážíme si první místo a putovní pohár.

Druhý pokus mužů byl asi o vteřinu pomalejší, jelikož se Karel na koši nadechl vody a nepovolil tak dostatečně savici Honzovi, nástřik na proudech byl také o chviličku delší. Výsledný čas byl však stále uspokojující. Stejně jako ženám se mužům počítal lepší čas a to z prvního pokusu. Ženy i muži odjíždí domů se zlatem.

vdsc_0050.jpg

 

Náhledy fotografií ze složky Memoriál v Chyňavě