Jdi na obsah Jdi na menu

Okresní soutěž na Chyňavě 2017

3. 6. 2017

Ještě neodbyla ani osmá hodina a my už měli postavený stan a v očích rozzářené jiskřičky. Po roce to tu opět bylo. Rozklepané nohy i ruce a mravenčení v žaludku. A také plno nezodpovězených otázek. Bude dnes pršet? Proč tu není domeček? Přeběhne Kačka kladinu? Nespadne Radce hasičák? Vejde se Míša do okna? Budeme mít nejrychlejší zadek? Zvládnou proudaři v pěkném čase nastříkat? Vydrží mašiny?  ...

Všechno už bylo v rukou božích a také těch našich. 

Po prezenci přišlo zjištění, že kluci "vyhráli" startovní číslo 1 a na holky čekala 10. Tím pádem jsme se ani nerozkoukali a kluci už se po kratičkém nástupu sunuli na plato. Bohužel se stalo to, co jsme očekávali. Jednotné mašiny nebyly úplně ve formě a kluci měli problémy s nastartováním. A také nejen oni. Ani přihlížející rozhodčí nevěděli co s mašinou. 
Nakonec jsme zvítězili, ale bohužel už jsme měli zaschlý barbus a hnutý materiál, který už se nemohl upravit. 
Pokus byl rozběhnutý vcelku pěkně, až na škobrtnutí na koši a problémy s nástřikem a časomíra se zastavila až v čase 34,28. A i když jsme tomu nemohli uvěřit, tak se i s tímto časem kluci velmi dlouho drželi na 1. místě. 

Potom, co jsme smotali hadice, už se holky připravovaly na štafetu. Nervozita by se dala krájet. První štafeta běží na jistotu a předvádí naprosto krásný pokus s časem 79, 46 Druhá štafeta už ví, že není co ztratit a čas o pár vteřinek ještě vylepšuje na 67, 77. Po odběhnutí nastala chvilka napětí a už se holky radují, že ovládly tuto disciplínu. Poprvé v naší běžecké historii na 1. místě a také s časem pod 70 vteřin.

Dále nás čekala štafeta kluků. Kluci postavili první štafetu rychlejší. Bylo krásně rozběhnuto, časomíra se zastavila na pěkném čase 61 vteřin, ale paní u startovní čáry zvedá červený praporek. Co se stalo? Prý přešlápnutí přes čáru. Nevadí, máme ještě jednu štafetu. Druhá štafeta se snaží nahnat pěkný čas, což se jí daří. Čas mají skoro srovnatelný s tou první  - 65,65.
S tímto pokusem se kluci umísťují na 5. místě.

Po odběhnutí kluků jsme měli chvíli pauzu, takže jsme vzali stravenky a peněženky a vyrazili na řízky a výbornou zmrzlinu. Zmrzlina byla tak dobrá, že jsme se ještě dobu potom, olizovali za ušima. Někteří si zmrzlinu dávali na nervy, neboť atmosféra poněkud houstla a objevovalo se čím dál tím častější dotčení různých družstev. Byly slyšet občasné nesouhlasy s rozhodnutím některých rozhodčích. 

Poslední věc, kterou jsme měli před sebou, byl útok holek. Vzhledem k tomu, že před nimi poslali dvě družstva rovnou z plata pryč, přišly holky nakonec na řadu velmi rychle. Opět byly holky trochu nervozní. Savice neležely na mašině jak jsou zvyklé. Rozdělovač musel být posunut kvůli hrbolu a pletly se u něj hadice a těžké proudnice nechtěly stát. Naštěstí se holky s těmito problémy popraly, všechno jim klaplo a časomíru zvládly zastavit jako jediné v čase pod 30 vteřin.
Ještě chvíli počkat, až doběhnou všechna družstva a holky už se radovaly z prvního místa. 

Nejdříve vypadaly, že tomu ani nemůžou uvěřit. Poprvé se dostaly na ten nejvyšší stupínek na okresní soutěži. Teď už jen pořádně trénovat a předvést co nejhezčí výkony na krajském kole.

No a kluci? Ti se nenechali zahanbit. Domů si odvezli také pohár a to za krásné 3. místo.

 

Útok mužů se bohužel díky technickým problémům nepovedlo zaznamenat.

 

Náhledy fotografií ze složky Okresní soutěž Chyňava