Jdi na obsah Jdi na menu

TFA Kosmonosy

3. 10. 2018

V sobotu 1. září 2018 se v zámeckém parku města Kosmonosy konala, krajská kvalifikační soutěž na mistrovství České republiky, které se uskuteční 6. října v Domažlicích. Náš sbor se vydali reprezentovat Patrik Schovánek a Martin Štochl.

dscn1880.jpg

Trať byla opět rozdělena na čtyři úseky. První roztažení a svinutí hadic,

dscn1903.jpg

druhý bouchání palicí přenesení dvacetikilového kanystru, transport osmdesátikilové figuríny na šedesát metrů a překonání 3 metrové bariéry dnes kvůli dešti pouze pomocí žebříku. Ve třetím přemístění dvou dvacetikilových břemen dále opření dvou žebříků o postavené lešení a nakonec vytažení patnáctikilového břemene do výšky pěti metrů přes kladku, které se muselo pětkrát opakovat a na závěr ještě připojení proudnice na monitor.

dscn1915.jpg

V poslední úseku se převalovala pneumatika. Pro oba broumské závodníky to byl letošní první závod v TFA a pro Patrika i první závod na takto postavené trati. S prvním úsekem si poradili celkem dobře. V druhém si vedl díky zkušenostem lépe Martin, Patrik měl trochu větší problémy s figurínou, ale nevzdal to a úsek dokončil. Ve třetím si opět Martin vedl o něco lépe než Patrik a dokonce zvládl tento úsek nejrychleji ze všech závodníků. Při převracení pneumatiky měl Martin ze začátku sice trochu problém se správným uchycením, ale během chvíle si s tím poradil a úsek zdárně dokončil. Patrik bohužel do posledního úseku vůbec nenastoupil.

dscn1937.jpg

I přes deštivé počasí, které závodníkům příliš nepomáhalo, obsadil Martin 2. místo a bude tak reprezentovat středočeský kraj v Domažlicích 6.10.2018. Patrik skončil na děleném 7. místě, ale určitě nasbíral nějaké zkušeností a jeho výkony v příštích závodech půjdou vzhůru.

dscn1966.jpg

TÝM  TFA

 

Náhledy fotografií ze složky TFA Kosmonosy