Jdi na obsah Jdi na menu

Školení vedoucích aneb víkend plný staronové teorie

25. 10. 2016

Jelikož naše razítka na průkazkách na stránce "kvalifikace" už nejsou úplně nejčerstvější, vyrazili jsme tedy hromadně na školení vedoucích. A jako bonus k tomu už máme ve sboru 2 kvalifikované rozhodčí.

Na místo jsme dojeli naším sběrným autobusem s lehkým blouděním, ale i tak jsme nepřijeli poslední (někteří zřejmě bloudili víc). Dostali jsme nové směrnice i průvodce specializací (tento průvodce skvěle sloužil k pobavení a ukrácení dlouhé chvíle během celého dne). Usadili jsme se u stolečku a už začal nekonečný maraton školení. Který byl tak únavný a vyčerpávající, až se z toho začaly dít divné věci,no řekněte sami?

1.jpg

Prošli jsem tedy disciplínu po disciplíně, některé jak známe, některé s menšími či většími změnami. Pokud jsme se ale k nějaké změně dostali, rozohnila se nezkrotná debata, jelikož každý si nová pravidla vykládal trochu jinak (ani školící občas nevěděli, jak je to vlastně myšleno). I tak jsme ale jeli rychleji, než bylo podle plánu, a tak jsme bohužel ujeli ještě před večeří domů.

Druhý den jsme zvládli už trefit napoprvé. Podle některých výrazů bylo poznat, že noc byla náročná (to se nás naštěstí netýkalo, každý se vyspal v teple domova). Probrali jsme ještě zbývající disciplíny a už nezbývalo nic jiného, než pořádné prověření. Rozhodčí se přesunuli ven k praktické části a mezi tím jsme se my, vedoucí, učili užitečné věci, jako například uvázat zkracovačku za pomocí hlavy - NEJPŘÍNOSNĚJŠÍ VĚC Z CELÉHO VÍKENDU!!!!!

img_20161023_110753.jpg

A už tedy nezbývalo nic jiného, než napsat samotné testy. Což jsme tedy za hrobového ticha a naprostého soustředění zvládli každý sám. Nechali jsme si tento úspěch zapsat do kartiček a hurá domů!

img_20161023_133457.jpg

Nyní už víme, nezbývá než teorii převézt do praxe, k čemuž využijeme naše pátky s malými hasičaty. Čekají nás například nové značky nebo požární prostředky. Bude asi fuška, se naučit nové věci, ale snad to zvládneme, abychom v létě na soutěži mohli Marušce a Kájovi (jako přísným rozhodčím) ukázat, jak vše umíme.

 

Náhledy fotografií ze složky Školení vedoucích a rozhodčích