Jdi na obsah Jdi na menu

1. a 2. kolo Brdské ligy 2018 v Radíči

21. 6. 2018

V tento náročný den, kdy jsme odstartovat Brdskou ligu museli s omluvenkou a jet rovnou z okresního kola, většina z nás při přejezdu sotva přimhouřila oka, už jsme byli na dráze v Radíči. Tabulka s časy útoků zatím byla zaplněna přibližně z poloviny, a tak jsme měli dostatek času se v klidu zabydlet, vybalit a i trochu omrknout, jak to letos jde. Především pánské výsledky se velice často pohybovaly ve 14s. Tudíž si můžeme říct, že jsme poměrně navázali, kde jsme loni skončili, jak s úrovní soutěže, tak i s počty družstev.

Omluvenek bylo poměrně víc, a tak naše ženské družstvo přišlo na řadu s číslem 29.

A pravděpodobně jsme se zvládly přeorientovat na pravidla této ligy po okrese celkem rychle a úspěšně – vše sedlo, jak má, a výsledný čas 18,28s, prozatím 2. místo, sliboval jistý postup do play-off. Na tomto místě jsme zůstaly i po odběhnutí všech družstev, tudíž jsme si i zajistily přímý postup.

Sotva jsme sbalili materiál, už si na platě žádali naše mužské družstvo. Na první pohled poměrně hezký útok.

Bohužel však došlo k lehkému mrhání časem na sestřiku, kdy už proudaři asi vyčerpali své „mířící síly“ na okrese (kde se trefili naopak parádně), a s časem přes 17s bylo jasné, že play-off je v nedohlednu. A s nimi i aspoň nějaký ten bodík.

Náš první rozstřel byl s největšími favoritkami, s Fialkami. Ale i tak jsme šly předvést, co umíme.

I přes vypadlý mikrofon, kdy některé vzdálenější hluchoty přeslechly povel před výstřelem (čehož si pravděpodobně nikdo jiný nevšiml, takže útok normálně proběhl), jsme nakonec s mírným zmatením (především na proudech) zvládly dokončit bez nějakých viditelných problémů s poměrně hezkou osmnáctkou, na postup však nestačila.

Proto náš poslední dnešní útok byl s holkami ze Zalužan. Síly už pomalu docházely, nohy se začínaly hlásit o odpočinek. Ty jsme ale neposlouchaly a vyždímaly ze sebe, co se ještě dalo.

Rozstřel poměrně vyrovnaný, opět jsme však o malý momentík zaostaly, tudíž čas 18,56s Nám přinesl výsledné 4. místo.

Proudaři už byli všichni po celém dni uběhaní, a tak jsme tentokrát měli zástupce ve večerních soutěžích jen na nejrychlejší zadek.

 

O vyspání do růžova někteří z nás po hlasité diskotéce do noci moc nemohli mluvit, přesto jsme se ráno sešli opět v dobré náladě, natěšení a zvědaví, jak to půjde dnes.

První opět ženy, dnes v méně stálé sestavě. I tak se ale vše povedlo, jak mělo, a s časem 19,46s, jsme mohly být poměrně spokojené. Zbývalo jen napínavé čekání téměř do konce základního kola, jestli bude stačit na postup. A stačilo.

Po včerejším prostřiku proběhlo ráno krátké školení s názornou ukázkou pro proudaře, kam že se to vlastně mají nebo nemají trefovat (pro okolí naprosto jasná a jednoduchá věc, jen proudaři ví, že občas to prostě nějak nejde).

35144110_2186298958053472_8609064294732005376_n.jpg

Snad to tedy pomůže, uvidíme. A nebo taky neuvidíme. Slibně rozběhnutý útok, už jsme jen nedočkavě čekali, až se rozsvítí světla na terčích.

Rozsvítilo se však jenom jedno (v krásných 15,55 s). Jelikož Michal byl do letošní stálé sestavy přijat až na jaře, nemá za sebou asi ještě tolik tréninku a nepřipojená proudnice rozhodla. Útok jsme dokončili, ale bylo jasné, že dnes opět bez bodů.

Dnešní první rozstřel našich žen byl i zároveň posledním.

Opět jsme zvládly vše bez problémů, jen o trochu pomaleji, než naše soupeřky. A s časem 19,31s jsme si pro dnešek odvážely 6. místo.