Jdi na obsah Jdi na menu

3. a 4. kolo Brdské ligy na Valše 2016

14. 7. 2016

    O víkendu 9. a 10. července jsme se zúčastnili letošního prvního dvoukola Brdské ligy na Valše. Pořadateli byli SDH Namnice a SDH Chrást.
    V sobotu jsme se sešli v 9°° u hasičárny, naložili jsme materiál a nic nebránilo tomu, abychom se vydali směr Valcha na 3. kolo Brdské ligy. Když jsme dorazili na místo, postavili jsme si stan, vybalili jsme materiál, zaregistrovali jsme se a už jsme jenom čekali na zahájení. Ve 12 hodin se všechna družstva (23 družstev mužů a 10 družstev žen) seřadila na nástup. Muži si vylosovali číslo 17 a ženy 12. Po losování jsme se odebrali k naší základně a pozorovali výkony soupeřů. Pomalu, ale jistě se blížilo číslo 12, takže jsme se odebraly na přípravné plato. Materiál byl zkontrolován a my jsme se mohly přesunout na přípravu, která trvala 4 minuty. Odstartovaly jsme na první pokus. Rozdělovači se bohužel nepovedlo připojit hadice napoprvé. Díky tomu nebyl na svém místě, takže náš výsledný čas byl 30,23. Naše naděje na play off se téměř rozplynuly. Ostatní družstva žen ovšem také chybovala a my se probojovaly do play off. Náš čas se sice vylepšil na 29,57, ale díky tomu, že se zdržela voda, jsme skončily na 6. místě a získali jsme 3 body.
Mužskému družstvu se útok také moc nepovedl, protože proudaři byli daleko od nástřikové čáry. Jejich výsledný čas byl 23,90 a skončili na 18. místě, bohužel bez bodu.
Navečer proběhla soutěž o nejrychlejšího proudaře a zadek. Soutěže o nejrychlejšího proudaře se zúčastnili Martin Štochl, Michal Tvrdý a Jirka Rosenbaum, soutěže o nejrychlejší zadek se zúčastnili David Srp s Karlem Císařem st. a Honza Srp s Karlem Císařem ml. Kluci měli dobré výkony, ale na bednu to bohužel nestačilo. Večer jsme si postavili stany, poseděli a šli spát.
     V neděli nás čekalo 4. kolo Brdské ligy. Ráno jsme se nasnídali, složili stany a potom nás čekal v 10°° nástup. V neděli se zúčastnilo celkem 34 družstev, o jedno více než v sobotu (24 družstev mužů a 10 družstev žen). Muži si vylosovali číslo 15 a ženy číslo 10. Po losování jsme se odebrali k základně, připravili materiál a čekali, až na nás přijde řada. Ženám se útok podařil mnohem lépe než včera a náš výsledný čas byl 21,04 a naše šance na play off byly o trochu větší než v sobotu. Naše přání se splnilo a do play off jsme se dostaly. Bohužel jsme s družstvem Radětic prohráli, ale boj byl velmi těsný. Postup do semifinále nám utekl o 4 desetiny. Náš výsledný čas byl 20,18 a posunul nás na 5. místo. Získaly jsme 4 body. Tento víkend se nám povedl a jsme na průběžném 8. místě s 9 body.
Mužům se ani dnes nevedlo. Jirkovi na pravém proudu se bohužel nepodařilo připojit proudnici. Výsledný čas byl 21,01. Ve velké konkurenci to stačilo až na 20. místo, znovu bez bodu. Muži se po tomto dvoukole drží na průběžném 18. místě se  7 body.

Klára Kušková

 

Náhledy fotografií ze složky BL 3. a 4. kolo Valcha