Jdi na obsah Jdi na menu

5. a 6. kolo Brdské ligy na Valše 2017

17. 7. 2017

O víkendu 8 a 9. července jsme opět vyjeli na soutěž Brdské ligy. Tentokrát nás čekala celo-víkendová soutěž, tedy dvojkolo, pořadateli těchto kol byli Namnice a Draci Chrást.

Sraz byl u hasičárny a vše probíhalo stejně jako před jinými soutěži. Naložení potřebného materiálu, dojezd na místo konání – což nyní byl náš cíl areál Valcha. Po příjezdu se postavil altán, vyplnili se přihlášky a pak už se jen čekalo, než bude v poledne nástup všech soutěžních družstev a rozlosovaní startovních pořadí. Pro rozlosování startovních čísel stáli naši zástupci na losování startovního pořadí téměř u konce – tedy neměli moc na výběr a tak na nás zbyly startovní čísla muži 21 a ženy 9 z celkem 34 družstev (22 mužů a 12 žen).

Útoky probíhaly vcelku rychle a tak ženy přišly na řadu velmi rychle. Měření materiálu proběhlo v pořádku a mohly jsme se začít chystat na platě. Během chvilky jsme už stály připravené na startovní čáře. Povedlo se odstartovat bez ulitého startu a vše nám sedlo jak mělo, proudařky terče rychle rozsvítily a už jsme jen slyšely náš dosažený čas 18,57 vteřin, z čehož jsme se zaradovaly, protože to byl pro nás nový osobní rekord (Aneta na pravém proudu měla dokonce čas 18,04 a tím i svůj nejlepší čas, ani Kačka na levém proudu se nedala a svůj čas si jen zlepšila). Trochu jsme očekávaly, že s tímto časem bychom se mohly probojovat do play-off. Nezbývalo nám než jen čekat, jak odběhnou zbývající družstva žen.

Zanedlouho přišli na řadu naši chlapi se startovním číslem 21, připravili si materiál na plato a zanedlouho, stejně jako my, stáli přichystáni na startovní čáře. Start se také povedl ihned bez opakovaného startu. Ovšem po doběhu k platu došlo k velkému zádrhelu u  levého proudu, kdy se Martinovi nepodařilo zapojit hadice a mezitím již ostatní uháněli z plata. Chtěl to zkusit ještě zapojit při běhu, ale hadice mu to nepřály a popadaly na zem. Jejich sobotní pokus byl tedy neplatný. Po sklizení materiálu z trati a vrácení ke stanu by se dala atmosféra doslova krájet a tak nastalo ticho a sledovali se další soutěžní družstva.

Po odběhnutí posledního družstva jsme zjistili, že ženy mají play-off jisté a to z 3. místa. Zanedlouho jsme se dozvěděly naše soupeřky z 6. a posledního postupového místa, ženy z Malých Přílep modrých (které měly postavený stan hned vedle nás).

Netrvalo dlouho a už jsme se opět připravovaly na platě ve vyřazovacím souboji čtvrtfinále. Po přípravě jsme si šly podat ruce a popřát hodně štěstí se soupeřkami. Odstartovalo se na první pokus, u obou družstev došlo k zaváhání na koši, ale my jsme se s tím popraly lépe a rychle se vzpamatovaly. Dále nám sedlo všechno na výbornou a naše soupeřky jsme v tomto kole porazily, čas nám k tomu postačil 19,32 vteřin a zároveň to bylo naše první vítězství ve čtvrtfinále v play off, které nás posunulo do semifinále. Je těžké posoudit, kdo měl větší radost, zda mi nebo naši chlapi, kteří nám fandili.

Po postupu do semifinále jsme už věděly, že poběžíme se soupeřkami ze Zalužan, které do semifinále postoupily přímo z 1. místa. Opět jsme se začaly již po třetí připravovat na platě, příprava rychle uběhla a opět jsme si šly popřát se soupeřkami hodně štěstí a už jsme stály na startovní čáře. Start opět vyšel na první pokus. Až na drobný zádrhel na koši šlo vše hladce a následně nástřik na pravém proudu (Aneta) nás trochu napínala. Nakonec to dopadlo v náš prospěch, kdy soupeřky nenastříkaly jeden terč a náš čas byl 21,00 vteřin. Opět u nás vypukl jásot z postupu do finále.

Ve finále jsme se potkaly s Fialkami z Líchov, kde už jsme spíše očekávaly, že se umístíme na 2. místě. Po odstartování s Líchovy nastal opět zádrhel na koši (sice trochu větší než v předchozím souboji, kdy se nepodařilo koš našroubovat ihned). Ve finále jsme skončily s časem 19,04 vteřin a přesto na krásném 2. místě z čehož jsme měly všechny obrovskou radost, i naši muži byli z našeho umístění velmi nadšeni. Patří jim velké poděkování za přípravu mašiny před každým provedeným útokem a urputném držení palců i velkého množství nervů co jsme je stáli.

Večer opět probíhaly doplňkové soutěže o nejrychlejšího proudaře/proudařku a nejrychlejší zadek. Na obou těchto doplňkových soutěží jsme měli zastoupení, ale bohužel se nepodařilo umístit na stupni vítězů – tak snad někdy příště.

V neděli nás opět čekalo další kolo, které pořádali Draci Chrást. Opět nás čekalo vyplnění přihlášky a po nástupu rozlosování startovních čísel. Tentokrát nám vedoucí družstva vylosovali čísla pro ženy 21 a muži 11. Celkem dorazilo v neděli 39 soutěžních družstev, 26 můžu a 13 žen (což byl největší počet družstev) a proto byl čas na platě snížen pouze na 3 minuty.

Útoky rychle ubíhaly a brzo došlo na přípravu našeho družstva mužů. Přípravu stihli a my jim držely palce, aby vše klaplo a konečně se jim povedlo probojovat do play-off. Vše vypadalo výborně, ale výsledný čas byl 17:14 vteřin, což v neděli postačilo až na 17 místo.

V družstvu žen došlo v neděli ke změně, Andejka musela v sobotu odjet do práce a proto na koši v neděli běžela Eliška a Radka Š. se přesunula na spoj savic, jinde už změna nebyla. I v tomto složení se nám v neděli s časem 19:20 vteřin povedlo dostat do play-off. Bylo to velmi napínavé. Po nás ještě běželo 8 družstev žen a některým se vedlo velmi dobře. Do play-off jsme se probojovaly na posledním postupovém místě tedy na 6. V neděli jsme se v play-off opět setkaly s Malými Přílepy modrými, ale v opačných postupových umístění. Útok se celkem vydařil, ale Malé Přílepy modré byly nyní rychlejší a postoupily dál. V neděli jsme se umístily na 5. místě. Což bylo i tak pěkné.

 

Náhledy fotografií ze složky BL 5. a 6. kolo Valcha