Jdi na obsah Jdi na menu

Krajská soutěž v požárním sportu Kladno

27. 6. 2018

Na okresním kole v požárním sportu na Chyňavě naše mužské družstvo vybojovalo ve své kategorii 1. místo. A to znamená také postup na kolo krajské, konané o víkendu 23. – 24. června v Kladně, kterého se účastní 12 okresů. Reprezentovat Berounský okres jsme jeli letos již podruhé, takže jsme tušili, co nás zde čeká. Úroveň soutěže už je opravdu vysoká, probíhá i zároveň s družstvy profesionálních hasičů. Naše soutěžní družstvo bylo v sestavě: Karel Císař st., Karel Císař ml., Jirka Závora, Luděk Schovánek, Patrik Schovánek, Jirka Rosenbaum, Michal Tvrdý, Vojta Balvín a jako posila Lukáš Stehlík ze Zaječova, kterému děkujeme za cennou pomoc.

V kategorii žen takto vypomoct vítězkám okresu s námi jely z našeho sboru Kačka a Míša Malcovy.

Poměrně chladné sobotní ráno bylo zahájeno během na 100m. Tuto disciplínu sami nepovažujeme za naši silnou stránku, jelikož se s ní na jiných soutěžích téměř nesetkáváme. Naše výkony tedy byly závislé na několika málo trénincích. Proto zde hrála opravdu velkou roli i nervozita. Ale i přes nějaké chyby i chybky - někteří si odnesli bolavé kotníky, ramena a tak podobně, další trošku bojovali se spoji hadic nebo s rozdělovačem, i tak jsme všichni své dva pokusy poměrně úspěšně zvládli. (Nepřežila jen jedna prasklá helma - zásahem vypadlé proudnice z pásku, my jsme ale celí.) Ti nejlepší z nás s časy 21s. Ze započítaných časů (celkově 128,84s) jsme obdrželi 11. místo.

V lehkém mrholení odběhaly 100m překážek ženy, a my už jsme se připravovali na odpolední štafety, ty jsme opět měli dvě. Při obou pokusech se trochu zapotili i diváci. Přísný pohled paní rozhodčí jsme si vysloužili na předávce, kterou jsme tak tak stihli do konce předávkového území, proběhla ale tedy správně a tento pohled byl naštěstí vše, co zmohla - bílý praporek musela zvednout. Ve druhé štafetě Kája trochu bojoval s kladinou, kdy mu nevyšel náběh, neudržel rovnováhu a musel kladinu běžet ještě jednou.  I přes veškeré naše úsilí, rychlejší běh s časem 71,18s obsadil také 11. místo.

V neděli jsme soutěžili v požárním útoku, na který jsou 2 pokusy. Druhý pokus jsme ale měli neplatný – s příchodem vody nám vylétla hadice ze stroje. Započítaný první útok, při kterém jsme dosáhli času 30,75s, kde jsme naopak měli lehké zdržení na stroji, přinesl 8. místo.

A ačkoli jsme si celkově odvezli 11. místo, zklamaní určitě nejsme. Pro nás už účast na této soutěži je úspěchem a zdrojem dalších zkušeností.