Jdi na obsah Jdi na menu

Memoriál T. Balka a V. Vojty v Hýskově 2017

Letošní naší poslední soutěží byl Memoriál T. Balka a V. Vojty v Hýskově, kterého se pravidelně už několik let účastníme. Počasí nevypadalo moc pěkně, ale naštěstí nebylo tak hrozné jako loni. Lehce po desáté byl svolán nástup a zopakována důležitá pravidla. V losování se klukům i holkám povedlo vybrat poslední číslo v jejich kategorii. Alespoň věděli, jakých časů musí dosáhnout. V mužské kategorii bylo 5 družstev a v ženské pouze 4. Tento memoriál povoluje i výpomoc opačného pohlaví, takže holkám musel vytrhnout trn z paty Jirka, aby se vůbec mohly zúčastnit. 

Jako každoročně soutěž odstartovaly štafety. 

Klukům se štafeta docela povedla. Tedy až na menší zaváhání na bariéře, které vyneslo 2. místo, hned těsně za Chyňavou. Kluci tedy mohli být spokojeni.

U holek to vypadala dost podobně.

Jako už poněkolikáté bylo nasazeno sesterské duo Malcovek a to se vyplatilo. Holky měly pocit, že jim to moc neběží a že také došlo k menším zaváhání, ale na 1. místo to stačilo. Jako jediné zdolaly hranici 30 sekund.

Po prvních disciplínách panovala spokojenost. Nejprve opět nastoupili kluci. Věděli jaký čas musejí podat a taky to, že to nebude úplně jednoduché. Chyňavští kluci totiž předvedli vcelku pěkný útok. Klukům nehrálo ani moc do karet to, že nemají natrénováno. Na 3B už nejsou zvyklí běhat. Šli tedy raději na jistotu

a ono se zadařilo. Z počátku fanoušci měli trochu obavy, protože Martin nedal spojky napoprvé, naštěstí to ale stihl doběhnout a ve velmi pěkném čase už měli kluci sklopené terče.

Holky tak úspěšné nebyly, i když vcelku pěkný útok také předvedly.

Vše šlo hladce až do chvíle, než se voda dostala do proudnic. Proudařky už sice byly připravené na čáře, ale hadice neudržely a drahocenné vteřinky prostříkly. Díky tomu nechaly vítězství holkám z Malých Přílep Modrých, které už se radovaly vedle dráhy. Na holky zbylo až 2. místo.

Na nástupu jsme dostali věcné dary a hlavně také výborný dort, jako každoročně. Kluci tedy zvítězili a na holky čekalo 2. místo. Ve stánku jsme si půjčili lžičky a do 5 minut bylo po dortu. Moc jsme si na něm pochutnali a Hýskovským děkuje za tak dobré ceny. Mňam. :)

Tímto je naše sezóna téměř u konce. Poslední útok za námi a teď zase můžeme pověsit tretry půl roku na hřebík.
Děkujeme všem našim fanouškům a příznivcům. :)