Jdi na obsah Jdi na menu

Okrsková soutěž Broumy 2017

29. 5. 2017

V sobotu 20. 5. se na hřišti v Broumech uskutečnila okrsková soutěž. Nejdříve nás však čekala ještě jedna událost, na kterou jsme se všichni těšili ještě více, než na samotnou soutěž, a to předání rekonstruované Tatry 815. Václav Štochl v 9 hodin zavelel nástup všech družstev, což byli muži, ženy a děti z SDH Broumy a z SDH Bzová.

dsc_0226.jpg

Během nástupu již přijela očekávaná Tatra, kterou přivezl sám starosta obce Broumy Ing. Petr Ubry. Po příjezdu a proslovu starosta předal klíč od Tatry veliteli zásahové jednotky Karlu Císařovi a společně cisternu pokřtili pivem z místního pivovaru Matuška.

dsc_0295.jpg

Slova se ujali také přítomní hosté, kteří popřáli co nejméně výjezdů. Rekonstrukce Tatry proběhla ve firmě KOBIT – THZ s.r.o., kde byla provedena GO motoru a podvozku a stavba nové nástavby.

dsc_0325.jpg

Okrsková soutěž byla zahájena požárním útokem mužů a los padl na družstvo Bzové. První útok se běžel s vlastní mašinou. Druhý pokus s jednotnou. V obou pokusech byli lepší muži z Broum.

dsc_0345.jpg

Po zkrácení dráhy pokračovaly v útocích ženy a na závěr děti.

dsc_0400.jpg

dsc_0443.jpg

Následovala přestávka na občerstvení s klobásou z udírny v hospůdce Na hřišti. Pro děti byla také připravena štafeta 4 x 60 m a pro dospělé 100 m s překážkami.

dsc_0552.jpg

Všichni závodníci tratě překonali s odhodláním. Mohli jsme přejít na vyhlášení. Pro každé družstvo byl připravený pohár. Jako první si pro pohár za 2. místo šly děti ze Bzové. Na prvním místě se umístily děti z Broum.

ldsc_0122.jpg

V kategorii žen vyhrály Broumy, jako druhé byly ženy ze Bzové. Mezi muži také zvítězily Broumy a tím postoupily na okresní soutěž, která se uskuteční 3. 6. v Chyňavě.

ldsc_0096.jpg

Děkujeme všem fanouškům a příznivcům, kteří nás během této soutěže podpořili. Děkujeme starostovi obce a zastupitelstvu za pořízení nové zásahové cisterny Tatra 815 CAS 30, která nahradila více než 50letý trambus.

dsc_0687.jpg

ldsc_0129.jpg

Napsali o nás: https://davidrypalphotography.pixieset.com/hasiibroumy/

https://www.pozary.cz/clanek/162978-hasici-v-broumech-na-berounsku-zaparkovali-v-hasicarne-repasovanou-tatru-815-od-kobitu/

 

Náhledy fotografií ze složky Okrsková soutěž Broumy