Jdi na obsah Jdi na menu

Zklamání z Chrášťan 2016

27. 9. 2016

Poslední letošní soutěž, na kterou jsme se těšili, se konala 24. 9. v Chrášťanech. Tato soutěž je u nás oblíbená, protože  se neběhá jen útok, ale také se soutěží v běhu na 100m překážek.

Protože Chrášťany jsou od nás daleko a soutěž začínala už brzy, museli jsme vyrazit před sedmou ráno. První neštěstí už se nám stalo bohužel po cestě. Jedno z aut začalo stávkovat, takže jsme ho zanechali u silnice a museli se vmáčknout k ostatním do aut.  Už to, byl pro některé nezapomenutelný zážitek.

dsc_0269.jpg

Po prezenci jsme měli ještě hodinu a půl čas, takže se někteří šli projít, jiní trénovali na stovky a ostatní se snažili dospat brzké vstávání.

dsc_0292.jpg

V 10 hodin byla soutěž konečně zahájena a my se vrhli na plnění disciplín. Bohužel i letos na první běh nefungovala časomíra a nebyly náboje do pistole, takže se běhalo jen na stopky. Druhé pokusy už se měřily časomírou, na výstřel z pistole.

Holky měly číslo 1, takže hned v prvním rozběhu běžela Míša. Z podivného startování a ulitého startu souseda byla tak rozhozená, že sama neuvěřitelně zaspala na startu. Protože byla první, tak se na ní nejspíš pan startér teprve učil startovat. Ani v druhém pokusu se to moc nezlepšilo, navíc Míša přeběhla rozdělovač a přišlápla si hadice.

dsc_0309.jpg

Se startovním číslem 3 běžel Martin. První pokus mu nesedl vůbec.V obou rozbězích mu velké problémy dělala kladina, naštěstí ale vždy doskočil až za čáru, takže se nemusel vracet. 

dsc_0551.jpg

Kačka měla také rozběhnuto slušně, ale před rozdělovačem si přišlápla hadici, takže musela rychle lovit spadlou půlspojku. Druhý pokus už vypadal lépe, ale bohužel Kačka měla špatně připravený rozdělovač, takže ji nesedl úplně podle jejich představ. 

dsc_0596.jpg

Luďa zrovna tak běžel slibně, obzvláště ve druhém pokusu, ale také mu úplně neklapl rozdělovač a díky menšímu zaváhání z toho byl hned horší čas. 

dsc_0349.jpg

Maruška svůj běh zvládla moc pěkně a vybojovala si ním krásné 3. místo. V druhém pokusu to chtěla ještě zlepšit ale při seběhu z kladiny špatně došlápla a upadla. 

dsc_0728.jpg

Další v pořadí byl připravený Michal, kterému se oba pokusy povedly pěkně. Časy nebyly špatné. Až se ještě Michal přestane vystavovat na bariéře a kapku prodlouží krok na kladině, nebude mu jen tak někdo stačit. 

dsc_0387.jpg

Poslední reprezentantkou holek byla Andrejka, Díky snížení bariéry ji zvládla perfektně přeskočit a tím si zlepšila čas. V druhém pokusu se jí chytila hadice za kladinu, takže se mírně zdržela.

dsc_0446.jpg

S číslem 33 byl naším posledním závodníkem Reggae, který si během svého prvního pokusu po seběhu z kladiny zamotal nohu do hadice. Jeho 2. pokus už byl o poznání lepší.

dsc_0919.jpg

  Míša Kačka Maruška Andrea Martin Luďa Michal Reggae
1. pokus 22,16 26,47 21,72 26,94 24,92 23,25 22,19 23,46
2. pokus 22,83 22,24 27,68 28,33 21,54 22,74 21,83 22,01

Holky byly po této disciplíně o chlup na 2. místě a kluci byli na 5. místě.

Většině našeho týmu se běh nepovedl podle jejich představ. V této disciplíně máme ještě co trénovat a dohánět. Příští sezónu už snad budeme mít překážky, takže se připravíme lépe.
Jestli na tuto soutěž pojedeme i příště, doufáme, že se lépe připraví i páni rozhodčí. Tolik ulitých startů jsme snad ještě neviděli.

Náladu nám mírně zlepšili mladí hasiči, kteří předvedli zásah u spadlého stromu. Děti byly moc šikovné a zásah parádně zvládly.

dsc_0928.jpg

Po vcelku dlouhé pauze následovaly útoky. Díky nezvládnuté organizaci na startu panovaly menší i větší zmatky a my musely rychle běžet pro naše proudnice a všem je půjčit. Proudnice, které měli pořadatelé připravené, zvládli sotva otočit chlapi, takže holky s nimi rozhodně běžet nemohly. Zde se opět projevovaly problémy ze strany rozhodčích, kdy každý tvrdil něco jiného a způsobovali tím zmatky. 

dsc_0954.jpg
Naštěstí se vše nakonec vyřešilo a my se šly rozhozené připravit na startovní čáru. Útok jsme měly rozběhnutý parádně, jen Marcelka omylem přišlápla Kačce hadici, která naštěstí i tak zvládla běžet na úrovni Míši. Voda vzadu sedla holkám pěkně, takže šla dost rychle, díky tomu proudařky měly co dělat aby doběhly. Protože seděly docela daleko, trvalo jim poněkud déle, než zvládly nastříkat 10 litrů vody. Maruška s Marcelou běžely holky navigovat, takže nástřik urychlily. Stopky se zastavily v čase 36,57. Dosažené časy ostatních týmů holek nebyly moc dobré, takže i přes nepovedený pokus jsme zůstaly na krásném 2. místě.

Klukům se útok moc nepovedl. Luďa byl rozhozený od pana rozhodčího a pěkně se mu klepaly ruce. Díky tomu nedal rozdělovač napoprvé a proudaři nestihli doběhnout na čáru. Protože ani Luďu ani Michala nenapadlo doběhnout navigovat proudaře, trval nástřik klukům o to déle. Dosažený čas 60.5 byl pro kluky velmi slabý, díky němu se umístili až na 8. místě.

ndsc_0004.jpg

Po útokách už nás čekala jen dlouhá pauza a čekání o hladu, protože už došlo občerstvení ve stánku. O to více jsme se těšili na posezení v naší hospůdce, kde jsme měli objednané buřty na pivě, které byly výborné. Tímto za ně moc děkujeme.

Tato soutěž byla poslední v této sezóně. Na chvilku si rádi odpočineme, ale už teď víme, že nám hasičina bude chybět a těšíme na příští sezónu!

 

Náhledy fotografií ze složky Memoriál Chrášťany