Jdi na obsah Jdi na menu

Žloukovické brodění 2019

8. 7. 2019

V pátek 5.7. se konal 19. ročník Žloukovického brodění. Letos jsme přihlásili jedno družstvo mužů ve složení Martin, Ondra, Karel ml. a Jirka, a jedno družstvo žen ve složení Kačka, Maruška, Radka a posila ze Zaječova - Míša. Celkem letos bylo přihlášeno jen 8 družstev mužů a 4 družstva žen.

Jako první byla na řadě ženská kategorie, ve které holky šly na řadu jako poslední.

Hned po startu holky nasadily celkem svižné tempo, a tak po prolezení tunelu, přenesení žebříku a po slaňování, které se holkám také velmi povedlo, měly náskok skoro minutu. Následovala jízda na raftu, vytažení barelu z vody a přebrodění řeky ke zdravovědě, kde se provádělo oživování figuríny. Vše zvládly holky bez většího zaváhání, a tak se jejich náskok navyšoval. Už chybělo jen odnést nosítka, naplnit kýble s vodou a doběhnout s nosítky do cíle. O tom, že zvítězí, už nikdo nepochyboval.

Nakonec děvčata zvítězila téměř s dvouminutovým náskokem. Podařilo se jim již podruhé ovládnout tři ročníky po sobě, celkem tedy zvítězily již po šesté za což jim patří velká gratulace.

Hned po skončení ženské kategorie, následovala kategorie mužská, kluci šli na start jako sedmí.

Začátek tratě, až ke slaňování, proběhlo vše celkem rychle. Slaňování mohlo být o něco rychlejší, ale k žádnému velkému zaváhání nedošlo. To přišlo až na raftu, kde v důsledku nesehranosti posádky, která v takovém složení soutěžila poprvé (někdo chtěl raději k barelu plavat, někdo dostal pádlem přes hlavu,..). Ale postupně se vše začalo zlepšovat, a od vytažení barelu šlo vše dobře. Zbytek trati kluci dokončili bez problému. A i přes mírnou ztrátu na raftu obsadili solidní druhé místo, což můžeme brát jako úspěch, s ohledem na to, že v této sestavě závodili poprvé.

Velké díky patří také našim fanouškům, kteří jako každý rok dorazili ve velkém počtu. To je ode mě ze žloukovického brodění vše, a u dalšího, již 20. ročníku, na shledanou.