Jdi na obsah Jdi na menu

Zpráva soutěžního družstva žen za rok 2016

24. 1. 2017

Okrsková soutěž, kterou jsme tento rok pořádali, byl opět spíše trénink a formalita nutná pro účast na okresní soutěži. Útok a běh na 100m překážek pro nás skončil jasným 1. místem.

dsc_1326-001.jpg

Okresní soutěž, opět na Chyňavě, ale bohužel naším výkonům už tolik nepřála. Přes všechny možné chyby, zádrhely a karamboly na štafetě i útoku jsme skončily na celkovém 5. místě, s časy ne úplně k chlubení.

dsc_0147-001.jpg

Další tradiční soutěží pro nás bylo Žloukovické brodění na svátek Cyrila a Metoděje. I zde jsme se setkaly s problémy, ještě před začátkem soutěže. Pro nedostatek členek, které chtěly a hlavně mohly tento závod běžet, jsme byly rády za Irču z Malých Přílep jako posilu, díky které jsme se tedy nakonec mohly zúčastnit. Celý závod byl velice povedený, jen zádrhel u vázání lana na slaňování nám přinesl nemalé zdržení. Přesto výsledný čas přinesl krásné 2. místo, i v letošním netradičním složení.

dsc_0614.jpg

Dále byl na řadě 27. 8. Memoriál Františka Šímy ve Bzové. A jak už to bylo téměř celou sezónu, i zde jsme měly lehké změny ve složení, kde si zaběhly i holky z dorostu. I tak jsme to zvládly na 1. místo.

V ten den nás ještě čekal Memoriál Petra Žáčka na Chyňavě. Zde jsme si druhým pokusem polepšily, přesto to však na 1. místo o 1 setinu vteřiny nestačilo. Tudíž jsme skončili na 2. místě a putovní pohár jsme musely předat dál (snad se k nám letos zase vrátí).

dsc_0311.jpg

V průběhu od poloviny června do začátku září jsme se zúčastnily tentokrát téměř všech kol Brdské ligy. Jeden víkend jsme si opět vzaly na starost pořádání společně s holkami z MPM. A jelikož všechna kola zabrala mnoho víkendů, nedá se počítat se stálou sestavou, téměř vždy jsme ale zvládly družstvo dát dohromady. Několikrát jsme měly běžkyně  v soutěži nejrychlejších proudařek a zadků, Andrejka s Radkou v soutěži o nejrychlejší zadek celkově dosáhly krásného 3. místa.

dsc_0341.jpg

Útoků bylo mnoho – povedené i nepovedené, mnoho chyb i radosti, časy se pohybovaly od 19 – 66 vteřin, umístění od 5. bohužel až po 9. místa , play-off jsme dosáhly čtyřikrát. V této soutěži jsme pořád poměrně nováčci a ještě se máme co učit, celkově jsme skončily na 8. místě.

dsc_0372.jpg

Na soutěž v Hýskově jsme se velice těšily – až do rána, než jsme viděly, jaké je počasí. To také byla příčina jejího zrušení. Hřiště bylo velice podmáčené a na dráze byly velké louže. Tak jsme si zde daly alespoň již připravený výborný  guláš. Putovní pohár nám zůstal, i když zcela zadarmo.

14383302_1448358978514144_473775614_n.jpg

Poslední soutěží pro celé družstvo byl memoriál v Chrášťanech, který jsme si ale bohužel pro různé zmatky ze strany organizátorů patřičně neužily. Čtyři z nás si zde zaběhly 100m překážek, což pro nás není úplně běžné a stále jsme si zde poměrně nejisté. Přesto se celkem povedly, Maruška si dokonce vybojovala krásné 3. místo ze všech účastnic. Útok také nebyl úplně stoprocentní, přesto nám čas přinesl 2. místo jak na útoku, tak celkově.

dsc_0309.jpg

A naprostým ukončením sportovní sezóny byl pro naše již tradiční složení družstva Závod Požárnické Všestrannosti v Malých Přílepech. Střelba, značky, zdravověda,.. nic z toho už pro nás není problém, a tak jsme trať zvládly absolvovat s časem na 1. místo.

20161015_165756_hdr.jpg

Tento rok pro nás byl poměrně náročný kvůli nestálé sestavě, občas i nedostatku členek.  Přesto jsme sezónu úspěšně zvládly.

Kačka Malcová