Jdi na obsah Jdi na menu

ZPV - Malé Přílepy 2017

14. 10. 2017

Letošní sezonu už se na naprosto poslední adrenalin mohlo těšit jen pár z nás. Konkrétně holky, které se už poslední roky pravidelně účastní Závodu požárnické všestrannosti. Bohužel již dávno vyvrknutý kotník se ještě při velké zátěži čas od času ozve, a tak jsme byly bez rychlé rakety a velkého hnacího motoru - Míši. Za ní jsme jako náhradu vzaly s sebou její sestřenici, výbornou běžkyni, do závodu zapálenou jak ďas, Zuzku. Letos trochu pozměněné značky a pravidla jsme potrénovaly již při přípravě s dětmi a tak se změnami nebyl problém, děsila nás opět nejvíc střelba a kapacita našich plic. Závod získává rok od roku více účastníků, tudíž konkurence stále přibývá. Letos nám k tomu přálo i opravdu pěkné počasí a teplo, co víc si přát.

4.jpg

Se startovním číslem 4 jsme šly na start poměrně brzy, ještě než se začala družstva vracet. Kámen úrazu jako každý rok přinesla trošičku střelba, ale přece jen, s nulou tu neodbíhá nikdo. My jsme si odnášely 6 trestných bodů. Další stanoviště byla na první pohled naprosto bez problémů - značky, vhodné a nevhodné hasicí prostředky, uzle, mapa, zdravověda,.. I drobného čekacího času jsme se dočkaly. Trasa stejná jako loni a tak nebylo co řešit a klusaly jsme si zdejšími lesy. Síly jsme mírně šetřily v kopcích, ale i tak jsme již brzy doběhly další družstva. Malý zádrhel přišel již těsně před návratem na hřiště, kde jsme přehlédly podle nás poměrně špatně označenou a lehce přehlédnutelnou odbočku z cesty na louku, a následovaly družstvo před námi mimo trasu. Nedoběhly jsme naštěstí příliš daleko, přesto nám chvilku zabralo vracení a hledání fáborků, které nás už dovedly k poslednímu stanovišti, kde jsme s větší či menší námahou překonaly vodorovné lano a co nejrychleji dofuněly do cíle. Chvilku jsme se vzpamatovávaly, ale nakonec jsme každá svůj dech spokojeně popadly a už jen čekaly, než doběhají ostatní družstva.

14.jpg

Čistý čas boje na trati jsme si vydřely ze všech žen nejlepší! Trestné body nás však od prvenství odsunuly. Po chvilce zklamaní, kdyby byly vyvěšené výsledkové listiny ale došlo ke změně. Na základě cizího protestu, kdy nastalo malé nedorozumění na stanovišti s topografií, (které jsme ve stresu a spěchu ani samy nevnímaly, ale rozhodčí ho nakonec nebrali jako zcela naší chybu, i když by se to tak brát i mohlo,) se s pořadím, díky milému kroku pořádajících ještě hýbalo. Tím nám byly odečteny tyto trestné body, což znamenalo posun na 1. místo a obhájení již několikaletých vítězství.

 

Náhledy fotografií ze složky ZPV - Malé Přílepy