Jdi na obsah Jdi na menu

Vyhlášení Ankety dobrovolní hasiči roku 2016

18. 11. 2016

V červenci jsme přihlásili naší zásahovou jednotku do již šestého ročníku Ankety dobrovolných hasičů roku. V přihlášce jsme jako náš největší zásah za uplynulý rok uvedli přívalová déšť, který 2. června zasáhl místní základní školu (více o zásahu najdete v článku Přívalový déšť v ZŠ Broumy). 9. září zasedala odborná rada, která ze všech přihlášených sborů v každé oblasti vybrala 5 jednotek, které postupily dále. Náš zásah porotu oslovil a v oblasti střed a sever Čech jsme se dostali mezi pět jednotek, jenž postoupily do druhého kola.  V něm o konečném umístění rozhodovala veřejnost svými hlasy prostřednictvím SMS, a formuláře na internetu. Hlasování probíhalo až do 15. října a my jsme se pilně snažili jich nasbírat co nejvíce.

Slavnostní vyhlášení se uskutečnilo 16. listopadu od 18 hodin v Bobycentru - Laser Show Hall v Brně, na které se vypravili Karel Císař st., Karel Císař ml., Václav Štochl a Jiří Závora. Cesta byla bez větších zdržení, a tak jsme na místo dorazili už v 16 hodin. Po příjezdu k nám přiběhla mladá paní, která nemohla nastartovat svoje auto, my jsme jí samozřejmě ochotně pomohli. Naším autem jsme přejeli vedle jejího a pomocí jejich startovacích kabelů se auto pokusili nastartovat, což se nám bohužel nevedlo.

20161116_163658.jpg

O pomoc jsme požádali opodál stojící hasiče, kteří slíbili, že za chvíli přijede kolega na pomoc. Po půl hodině čekání venku na dešti už jsme byli promrzlí, tak paní zašla pro pomoc na recepci hotelu. Sehnala tam řidiče vedle stojícího Humeru, který už měl pořádný startovací kabely, pomocí kterých jsme již auto nastartovali. V tu dobu dorazili i kolegové hasiči, které jsme už nepotřebovali. Paní nám vděčně poděkovala a mi, protože už nám zbývala necelá hodina, jsme se přesunuli na vyhlášení.

20161116_165928.jpg

V hale Jsme byli mezi prvními, a na pódiu mezitím ještě probíhala generálka. Hasičů rychle přibývalo a chvíli po 18. hodině vše začalo. Večerem provázel Petr Vondráček, se svou cimbálovkou zazpíval Jožka Šmukař a s Golden Big Bandem Prague vystoupila Ilona Csáková a Dan Hůlka. Vyhlašování začalo od jihu Moravy a postupně se dostalo až na oblast střed a sever Čech, kde jsme soutěžili my. Po promítnutí ukázky ze zásahů přihlášených jednotek došla na vyhlášení prvního místa, které získala s 804 hlasy jednotka obce Panenský Týnec. Po předání cen a poděkování jsme se dostaly ke druhému místu, které získala se 783 hlasy jednotka obce Brandýsek. Poté zbývalo vyhlásit třetí místo, které získala s 684 hlasy naše zásahová jednotka. Na pódium šel velitel jednotky Karel Císař, který převzal poukaz na 40 000 Kč, radiostanici Hytera, sadu na nouzové otevírání oken Rescop-W, termosku a kšiltovky Stihl. Kompletní pořadí naleznete zde a záznam pořadu bude vysílat ČT2 3. prosince v 16:25.

20161117_121213.jpg

Po slavnostním vyhlášení jsme se přesunuli do přilehlých prostor, kde probíhala slavnostní večeře. Jako předkrm byla játrová paštika s rybízovou marmeládou, poté kuřecí prso v parmské šunce s hráškovým pyré a na závěr jahodový pařížský dortík.

20161116_211414.jpg

Na večeři jsme si všichni pochutnali, a protože jsme měli ještě dlouhou cestu domů, tak jsme po ní vyrazili a kolem jedné hodiny ráno jsme byli doma.

Na závěr bychom chtěli poděkovat všem, kteří nám poslali hlas. Díky Vám, se nám povedlo dosáhnout takového úspěchu. Děkujeme!