Jdi na obsah Jdi na menu

Zpráva zásahové jednotky za rok 2015

23. 1. 2016

Další rok uplynul a tak hodnotíme naše snažení v  činnosti zásahové jednotky Sboru dobrovolných hasičů obce Broumy.

28. března jsme v rámci okrsku navštívili SDH Kublov při taktickém cvičení „Vodní zdroj“ společně s jednotkami Bzová a Hudlice. Prověřili jsme čerpadla a SDH Kublov předvedla novou cisternu Liaz K 100 a velkokapacitní čerpadlo vody.

První zásah byl 31. března.

V ulici Lipová padlá borovice na vozovku, provedli jsme odstranění v počtu 7 členů.

Na začátku dubna proběhla na stanici Beroun „cyklická příprava velitelů“ jednotek a družstev, které se zúčastnili Karel Císař, Jiří Závora ml. a Martin Štochl.

Další zásah na padlý strom „U třetího mostu“ jsme odstranili 9. června ve 4.30. hod společně s HZS Hořovice a policii ČR.

img_20150609_050811.jpg

17. července již třetí zásah na padlý strom tentokrát U Dvora byl likvidován společně s jednotkou Kublov.

A ve stejném místě jsme zasahovali ještě jednou 20. července na nakloněném stromu, který ohrožoval okolí pádem.

23. července jednotka vyjela k dopravní nehodě a následného požáru osobního vozidla na silnici u hájovny Kolna. Řidička vyjela mimo vozovku a narazila do stromu.

10. srpna na pokyn KOPIS Kladno jsme zasahovali na požáru pole u obce Panoši újezd okr. Rakovník, s vozidlem CAS 25 a počtem 5. členů jednotky. Požár velkého rozsahu likvidovalo 21 jednotek hasičů. Návrat do obce byl ve 23 hodin.

img_20150810_183325.jpg

Jen jsme doplnili pohonné hmoty a hadice do cisterny byl nám následující den 10. srpna vyhlášen další výjezd na požár pole v katastru obce Březová. Zasahovali jsme se 6 členy jednotky.

Dvakrát ročně a to v květnu a listopadu jsme pálili dřevní odpad v pískovně. Současně nositelé dýchacích přístrojů absolvují výcvik s dýchacími přístroji Saturn.

V říjnu jsme zakoupili od kolegů ze Žebráku svolávací zařízení Kanga+ které zrychlí a zjednoduší svolání členů a zpřesní nasazení zásahové jednotky. Modul je vybaven tiskárnou pro okamžitý tisk specifikací zásahu. Ještě zbývá doplnit spínání sirény na dálkové ovládání.

Současně jednotka získala radiostanice Motorola -4 ks kapesní a 1x vozidlová do CAS 25.

Členové zásahové jednotky absolvovali školení obsluhy radiostanic, svolávacího zařízení Kanga a periodické školení pilařů. Pravidelně se účastníme aktivů velitelů na stanici Hořovice. Vozidla CAS 25 RTHP a DA VW transportér absolvovala prohlídku na STK. Za rok 2015 jsme měly celkem 7 zásahů.

Děkuji všem členům zásahové jednotky a dalším hasičům za obětavost při pomoci občanům.

 

Velitel ZJ SDH Broumy

Karel Císař