Jdi na obsah Jdi na menu

10. a 11. kolo Brdské ligy v Radíči 2016

Během srpna se konalo jediné dvoukolo Brské ligy 20. - 21.8.2016 a to na hřišti v Radíči. Nyní jsme na soutěž vyrazili bez treninku v posledním týdnu - jelikož jsme byly převážná většina ženského družstva (Míša, Kačka, Maruška, Andrea, Radka) na ,,soustředění na kolech" a nabírat nové sílý v Novohradských horách. Z mužského družstva se k nám přidali Martin s Kájou a tak ani muži neměli poslední trénink před soutěží.

V sobotu 20.8.2016 byla pořádajícím sborem ČHJ Radíč - kde jsme za ženy využily svoji první omluvenku a tím pádem jsme si nelosovaly kolikáté budeme startovat. Nylo to proto, aby za námi stihly dojet zbývající členky našeho družstva. V sobotu bylo přihlášeno 30 družstev, z toho 9 ženských družstev. I některá ostatní družstva využila omluvenku a tudíž jsme startovaly jako 26. Muži startovali před námi z 9. místa. Vše proběhlo dobře a výsledný čas měli 16,49 vteřin. Bohužel na play-off to nestačilo a skončili na 12. místě.

dsc_0296.jpg

Před naším útokem byly některé závodnice nervozní a některým se o tom zdálo celou noc - jak to zaběhnout :). Většina se shodla na tom, že když nebyl poslední trénink - připadalo nám to hrozně dlouho co jsme neběžely a byly jsme z toho trochu nesvé. Nyní jsme měli na spoji béček Radku Císařovou místo Marcely Závorové, která byla na dovolené. Za svitu sluníčka jsme si připravily materiál na plato a šly na startovní čáru. Odstartovaly jsme na první pokus a vše vypadalo dobře do doby než došla voda k rozdělovači. S rozdělovačem to škublo více doprava a tím pádem se Míše od rozdělovače zkrátila hadice a byla moc daleko. Díky tomu se Míše nedařilo sestřelit terč - výsledný čas byl 66,84 vteřin. (Míša se snažila sestříknout terč přes 40 vteřin). Oproti tomu Kačka si dosáhla svého nového rekordu a to v čase 18,60 vteřin. S naším výsledným časem jsem na play-off mohly zapomenout a čekalo na nás pouze poslední 9. místo.

dsc_0324.jpg

Po skončení útoků se opět konaly doplňkové soutěže o nejrychlejšího proudaře a nejrychlejší zadek. Zastoupení jsme měli v obou kategoriích. Na přoudaře se za muže přihlásil pouze Martin Štochl, ale nezapojením proudnice před cílem se nemohl čas započítat a Martinovi zůstal neplatný pokus. Michal ani Jirka se tentokrát nepřihlásili. Za ženy nás zastupovaly Maruška Mašková a sestry Kačka s Míšou Malcovic - v rámci tréninku na nedělní kolo. Nejlépe doběhla Maruška s časem 15,11 vteřin za ní byla Kačka s časem 15,37 vteřin (dost zaspala na startu) a nakonec Míša s časem 15.55 vteřin (nemohla trefit proudnici). Na zadky se přihlásili za muže Karel Císař ml. s Davidem Srpem, ale bohužel dopadli stejně jako Martin s neplatným pokusem, protože Kája nenašrouboval koš. Za ženy se přihlásily Radka Štochlová s Andreou Císařovou, holkám se vedlo velmi dobře. I když koš nesedl Radce na poprvé, výsledný čas byl pro holky jejich rekordem a to 9,47 vteřin. Holky se inspirovaly našimi medailovými olympioniky a jelikož jsme na olympiádě získali nejvíce bronzových medailí, tak i Radka s Andreou získaly na zadkách 3. místo. Večer se konala zábava s živou hudbou.

dsc_0341.jpg

V neděli 21.8.2016 jsme se probouzeli po deštivé noci a jako u nás na nedělním kole v Broumech tak opět na nedělním kole, které nyní pořádal sbor SDH Křečovice jsme se potýkali s dešťovými přeháňkami. Po nástupu proběhlo klasické rozlosování startovního pořadí. Nyní jsme nepotřebovali ani jedno družstvo omluvenku, takže jsme si mohli  losovat. Andrejka nám vylosovala startovní číslo 25 a chlapi měli 16. Útoky probíhaly pěkně, někteří běželi za deště, ale nám počasí přálo a v dešti jsme běžet nemuseli. Chlapi přišli na strat a vše proběhlo celkem hladce. Michal měl zádrhel s béčkama, což uškodilo nejspíše jen Jirkovi na proudu, kdy dosáhl výsledného času 16,65 vteřin. Martin si tentokrát velmi zlepšil svůj osobní rekord - neměl zádrhel se spojením půlspojek a u nástřikové čáry byl blíže než Jirka. Bohužel jeho čas se nepočítal a to je škoda byl krásných 15,89 vteřin.Play- off bylo tentokrát hodně blízko, ale čas do nejlepší 10 nestačil. Celkově se v neděli muži umístili na 11. místě. O pouhých 15 setinek jim uteklo play-off. I s tímto umístěním byli velice spokojeni.Po delší době přišla řada na nás. Na platu jsme si opět vše přichystaly a šly se připravit na start s lepším pocitem než v sobotu. Po odstartování nebyl nikde zádrhel a tudíž náš výsledný čas byl 20,17 vteřin.

dsc_0372.jpg

Jistý postup do play-off to nebyl a tak jsme musely čekat jak dopadnou 3 družstva běžící po nás. Tajně jsme doufaly, že se do play-off dostaneme - šance na to byla. K naší radosti se tak stalo, postupovaly jsme z posledního postupového místa tedy ze 6. V play-off byly našimi soupeřkami už po několikáté holky z Radětic. Start proběhl napoprvé, vše šlo bez problému do doby. než Kačka doběhla k nástřikové čáře a při zasedávání místo dotočení proudnice na doraz si proudnici odpojila.

dsc_0503.jpg

Po vzpamatování kdy jí Maruška na mašině ubrala vodu a Maruška na rozdělovači zavřela kohout, aby Kačka proudnici zapojila, jsme útok dokončily s časem 28,80 vteřin. Jak sama Kačka řekla a my vyšpekulovaly z fotek, možná kdyby zkusila ihned po rozpojení proudnice znovu ji připojit tak by to nejspíš stihla. Sice jsme zůstaly na 6. místě, ale byly jsme spokojené, že jsme se dostaly do play-off.

Radka Štochlová

 

Náhledy fotografií ze složky BL 10. a 11. kolo Radíč