Jdi na obsah Jdi na menu

8. a 9. kolo Brdské ligy v Broumech 2016

9. 8. 2016

Poslední víkend v červenci pořádal náš sbor společně se sborem hasiček z Malých Přílep Modrých  8. a 9. kolo Brdské. Na obou kolech se sešlo 28 družstev.
Před zahájením sobotního kola došlo k poranění jedné závodnice a byl nutný zásah zdravotnické záchranné služby. Naštěstí vše dobře dopadlo a soutěž mohla bez problému začít. V družstvu žen už můžeme opět soutěžit ve starém složení a tak jsme měly na sobotu připravenou výbornou sestavu. Vypadalo to, že vše perfektně klaplo. Proudařky zasedaly už s vodou za zadkem a kdyby Míša nestříkala po kytičkách, mohl z toho být krásný pokus. Kačka terč rozsvítila v čase 18,71, ale výsledný čas byl až 21,11. To bohužel na play off těsně nestačilo.
Čtyři družstva po nás startovali muži, podpora fanoušku byla skvělá a tím rostla i nervozita. Nejdříve se nezadařilo hned na platě a tím byl pak rozladěný celý útok. Nakonec pokus skončil jako neplatný. 
Ihned po vyhlášení, kde ženy skončily na 7. místě a muži na 28. místě, začala soutěž o nejrychlejšího proudaře a nejrychlejší zadek, ve které jsme měli hojnou účast.

Nedělní kolo začalo deštivým počasím, které přetrvávalo celý den. Toto počasí naštěstí nikoho neodradilo podat co nejlepší výkon. Ani fanoušci neváhali a přišli nás podpořit.  Muži měli tentokrát velmi dobře rozběhnuto, ale přišel zádrhel v podobě seknuté matky na mašině. Strojník se velmi snažil, aby mohl být dokončený čas platný ale matka ne a ne povolit. Tím že nebylo vše spojené, tak skončil opět pokus jako neplatný. 
Poté přišly na řadu ženy, tentokrát jsme běžely v trochu jiném složení než včera. Vše bylo i přes nepříznivé počasí perfektně připraveno a nám se pokus docela povedl. Radka měla zdržení na koši, ale nebylo velké. Postupovaly jsme ze 4. místa do play off. Po skončení základního kola jsme se dozvěděly, že o postup budeme soupeřit s holkami z Malých Přílep Modrých, se kterými jsme pořádaly toto dvoukolo. Souboj byl velmi napínavý, z každého týmu se nepodařilo jedné proudařce sestříknout. V tuto chvíli už záleželo, kdo bude mít štěstí a povede se mu trefit dřív. Bohužel pro nás, to byly holky z Přílep. Končily jsme s časem 35,58 (PP 18,55) na 6. místě. Byly jsme rády, že se Marušce nic nestalo (odhodila ji hadice) a byly jsme velmi spokojené s naším úspěchem a postupem do play off.
Muži měli celý víkend smůlu a opět skončili na 28. místě.
Celý víkend byl velmi vydařený a všichni už se moc těšíme na další dvojkolo, které se koná 20 a 21.8 v Radíči. Doufáme, že se nám vše povede podle našich představ.

Andrea Císařová

 

Náhledy fotografií ze složky BL 8. a 9. kolo Broumy