Jdi na obsah Jdi na menu

Finále Brdské ligy v Sedlčanech 2016

14. 9. 2016

V sobotu 10. 9. 2016 se konalo 12. kolo Brdské ligy v Sedlčanech. Toto kolo bylo poslední z letošního seriálu Brdské ligy. Soutěž začínala ve 12:00, za ideálního počasí pro hasičský sport. Zdejší trať byla oproti ostatním specifická tím, že od startovní čáry k základně byl asfaltový povrch. Vzhledem k tomu, že to bylo poslední kolo a bylo pěkné počasí, se dala očekávat velká účast družstev. A to se také stalo, bylo přihlášeno celkem 34 družstev, z toho 10 družstev žen a 24 družstev mužů. Přijely i týmy jezdící Západočeskou ligu, Jihočeskou ligu a vítězové Extraligy v požárním útoku, konkurence byla tedy velká. Muži si vylosovali startovní číslo 3, ženy využily omluvenku a startovaly tedy až na konci startovní listiny. Mužský tým běžel oproti posledním kolům v lehce pozměněné sestavě. Na béčkách Davida nahradil Honza z Malých Přílep (tímto mu děkujeme za výpomoc), na rozdělovači běžel Závoška a na levém proudu Tvrďák. Po překontrolování soutěžního materiálu na přípravném platě se šel mužský tým připravovat na základnu k útoku. Po odstartování vše probíhalo tak jak má, vzadu vše bez problému, a vepředu byli také všichni na svých místech. Nakonec na levém proudu bylo malé zaváhání při sestřiku, ale výsledný čas útoku byl 16,62, takže docela pěkný čas. Reggae na pravém proudu terč sklopil v čase 15,73, což je zatím náš nejlepší čas (ani ten by ale v dnešní konkurenci nestačil na postup do play off). Muži tedy nakonec obsadili 17. místo, ale i tak byl každý z týmu s výsledkem spokojen.

mmelounekrajče.net

Už jsme jen s dobrým pocitem, že jsme na dráze nechali všechno, čekali, až přijdou na řadu ženy. Ženy nastoupily ve standartní sestavě. Útok měly rozběhnutý celkem slušně. Vzadu vše sedlo dobře, rozdělovač na místě, a proudařky u terčů byly také včas. Tam bohužel měly sice menší ztrátu při sestřiku, ale i tak z toho byl zatím jejich nejlepší letošní čas 19,68, na levém proudu 19,06. Na play off to také nestačilo, ale myslím, že ženy mohly být se svým výkonem také spokojeny. Ženy obsadily 7. místo, tedy těsně za branou play off.

Po skončení finálových útoků, se ještě proti sobě postavili v mužské i ženské kategorii all star týmy, tedy jeden tým složený z vítězů individuálních soutěží (nejrychlejší proudař a nejrychlejší zadek) a druhý tým byl zvolen ostatními závodníky. Po těchto útocích následovalo vyhlášení. Nejprve 12. kolo a následně první tři místa celkového pořadí Brdské ligy. Muži se umístili na celkovém 18. místě z 34 družstev a ženy na 8. místě z 12ti družstev. Letošní sezóna BL byla pro nás spíše taková zkušební, příští sezónu budou chtít oba týmy vylepšit své časy alespoň o vteřinu a poskočit o pár stupínku výš. Jestli se to povede uvidíme za rok.